wandbespanning

Frans hazenbosch

interieurstoffering

Specialist in wandbespanning en betengeling

Frans Hazenbosch

“Met exclusieve materialen op unieke locaties het wauw-effect creëren, daar doe je het voor.”

Het boeiende en arbeidsintensieve vak van wandbespanning en betengeling leer je vooral in de praktijk. Voor Frans Hazenbosch gold de opleiding tot meubelstoffeerder als basis. Tijdens zijn stage bij firma Ruys heeft hij in het paleis Huis ten Bosch de privévertrekken van de voormalige vorstin mede mogen voorzien van zijden bespanningen. Hiermee is de basis gelegd voor een hoog afwerkingsniveau.

 

Nadat hij de vraag kreeg om in een ruimte een paar wanden te voorzien van gespannen stof, is hij zich gaan specialiseren in het vakgebied van wandbespanning en betengeling. Door ervaring in het verwerken van stoffen, interesse en verdieping in spantechnieken kreeg hij meer gunning om zijn vakbekwaamheid te vertonen.

 

Het eerste grote project betrof vier prachtige stijlkamers in het West-Indisch Huis in Dordrecht. Daarna volgde al snel de betengeling en het behang in het Chinese kabinet in het Johan de Witthuis in Den Haag. Verdere projecten zijn de bespanning van twee zalen in de Pulchri Studio in Den Haag, meer dan duizend vierkante meter betengeling in Kasteel Amerongen en misschien wel de grootste eer: nieuwe betengeling en behang aanbrengen in het voor- en achterhuis van het Anne Frank Huis in Amsterdam.

Schakel tussen historie en hedendaagse mogelijkheden

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Monumenten moeten meerdere generaties mee kunnen. Werken in een monument doe je vanuit je hart. Teamwork is daarbij belangrijk: de schilder, de timmerman, de wandbespanner, de decorateur geven alles om samen het beste in het pand naar boven te halen. Het eindresultaat zal dan ook schitterend zijn. Daarnaast gaat het ook om verantwoordelijkheid: alle partijen zijn gezien de historie van het pand met de inzet van hun specialisme verantwoordelijk voor de toekomst ervan.

 

Samengaan van stijl en techniek

Bij de keuze voor een wandbespanning en betengeling komen vele elementen samen: de historische conditie en mogelijkheden van het object, de gewenste uitstraling en sfeer, maar ook de technische mogelijkheden en vormen van afwerking. Om het beste resultaat te leveren, wordt er altijd advies op maat gegeven. Hierbij komen de gezamenlijke ervaring, inzicht en kennis van techniek en materialen optimaal tot zijn recht.

Frans Hazenbosch vakman en specialist in wandbespannen en betengelen

Authentieke betengeling is een klassieke techniek van opgespannen en gespijkerd linnen beplakt met grondpapier

© Copyright 2016 Wandbespanning | Realisatie Tales on Fire